Logo van den Nieuwendijk

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis officieel opgeleverd

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis officieel opgeleverd

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis officieel opgeleverd

Op donderdag 29 april 2021 is het nieuwe woon- en zorgcomplex Hethuis aan de Dobbelaan 10 in Leidschendam officieel opgeleverd aan WoonInvest door aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw BV.

Het complex is in opdracht van WoonInvest gebouwd voor huurder Stichting Hethuis en voorziet in achttien zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. De zorg voor de bewoners zal geleverd worden door zorgaanbieder ASVZ. Ondanks de afhankelijkheid van de toekomstige bewoners van zorg en ondersteuning van anderen, krijgen zij zo een eigen woonplek met kwaliteit. Dit zorgt voor een leven dat voor de bewoners en hun omgeving verrijkend is, geïntegreerd in de wijk, de buurt en de samenleving.

Duurzame nieuwbouw

In juni 2020 startte Van Den Nieuwendijk Bouw BV met de bouw van Hethuis. Maar liefst drie weken eerder dan gepland kan de aannemer Hethuis al opleveren. Hethuis is volledig gasloos gebouwd volgens de duurzaamheidsvisie van WoonInvest. Er zijn twee warmtepompen voor de verwarming en de warmwater voorziening. Op het dak zijn 85 zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een gemiddelde opbrengst van 23.000 kWh per jaar. Hethuis heeft daardoor een A+ energielabel gekregen, waarbij de gemeenschappelijke ruimten zelfs goed zijn voor een A+++ label.

Een thuis voor achttien jong volwassenen met een verstandelijke beperking

Stichting Hethuis start direct na de oplevering met de inrichting. Naar verwachting verhuizen medio juni de eerste bewoners naar Hethuis. Zodra alle bewoners gewend zijn aan hun nieuwe woon- en leefomgeving en de landelijke coronasituatie het toestaat vindt na de zomervakantie de feestelijke opening plaats.