Logo van den Nieuwendijk

Nieuwbouw 24 appartementen Basita, te Rhoon

Woningbouw - Opgeleverd in 2022

In Rhoon, aan de Dorpsdijk 115, zal appartementengebouw BASITA worden gerealiseerd. In het kleinschalige woongebouw komen in totaal 24 levensloopbestendige 3- en 4-kamer koopappartementen, verdeeld over vier woonlagen. Het woonoppervlak varieert van circa 80m2 tot circa 146m2 met balkon van circa 10m2.

Het nieuwbouwproject heeft de naam BASITA gekregen. Dit als verwijzing naar de jarenlang op de locatie gevestigde en binnen de regio bekende firma Basita. Tevens betekent Basita in het Italiaans “verwonderd/verbaasd”. We zijn er van overtuigd dat iemand die straks via de Dorpsdijk Rhoon binnenkomt vanaf de Groene Kruisweg verwonderd zal zijn over het karaktervolle, stijlvolle gebouw wat de entree zal vormen voor de historische dorpskern.

Het nieuwe gasloze (all-electric) woongebouw zal comfortabel woongenot bieden. De energiezuinige appartementen krijgen een hoogwaardig afwerkingsniveau. Zo zullen de appartementen worden voorzien van een luxe badkamer en toilet(ten) en een moderne complete keuken. In de verdiepte stallingsgarage onder het gebouw, welke met de lift bereikbaar is, beschikt ieder appartement over een privé parkeerplaats. Verder heeft ieder appartement een inpandige separate berging op de begane grond.

categorie Woningbouw status Opgeleverd in 2022 opdrachtgever AKM-Reales BV